top of page
  • Oude Metalen Jos & Zoon

Een dieplader voor het transport van grote stukken



Wij vervoeren ook omvangrijke stukken


Als specialist in oude metalen en afbraakwerken is het belangrijk om te beschikken over het juiste transportmateriaal. Om grote stukken te kunnen vervoeren tot 12 meter lang is een dieplader de oplossing. Oude Metalen Jos is in het bezit van zo’n dieplader.


Wat is een dieplader?


Een dieplader is een type vrachtwagen die wordt gebruikt om grote en zware ladingen veilig te vervoeren. Wat het onderscheidt van de gebruikelijke transportvoertuigen, is het uitschuifbare laadoppervlak dat zowel in de breedte als in de lengte kan worden aangepast. Dit maakt het mogelijk om grote stukken, zoals machines en installaties, veilig te transporteren, zelfs wanneer ze ondeelbaar of omvangrijk zijn.


Voordelen van het gebruik van een dieplader voor het vervoeren van grote stukken


  • Een verlaagde laadvloer maakt het mogelijk om hoge en lange ladingen tot 12 meter lang te vervoeren zonder hoogtebeperkingen. Dit maakt het gemakkelijker om grote stukken veilig te vervoeren.

  • In vergelijking met standaardtrailers ligt het laadoppervlak lager, waardoor de dieplader ook onder lage viaducten kan manoeuvreren. Dit opent deuren naar routes die voor andere transportmiddelen misschien niet toegankelijk zijn.

  • De hydraulische laadklep bespaart tijd en moeite bij het laden en lossen van grote en zware stukken.

  • De dieplader is voorzien van verschillende bevestigingspunten om de lading veilig vast te zetten, wat het risico op schade of verlies van de lading tijdens het transport vermindert.

  • Bovendien is de dieplader uitgerust met gestuurde assen, waardoor hij gemakkelijker door bochten kan manoeuvreren.


Grote stukken vervoeren in regio Antwerpen, Mechelen of Vlaams-Brabant? Contacteer Oude metalen Jos & Zoon meteen!



15 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page