top of page
  • Oude Metalen Jos & Zoon

Wat gebeurt er met uw oud ijzer na inzameling?

Bijgewerkt op: 5 apr. 2022




Ophaling en recyclage oud ijzer: goud waard


Vandaag staat recyclage en hergebruik hoog op de agenda. Zo ook wanneer het gaat om oud ijzer. Dat brengt u eenvoudig naar de inzamelfirma voor metalen in uw buurt. Of u laat door hem een container plaatsen die door u wordt gevuld en daarna weer opgehaald. Maar wat gebeurt er met uw oud ijzer nadat u ervan verlost wordt? Heel wat, zo blijkt.


Recyclageproces oud ijzer


Nadat het oud ijzer bij u vertrekt of nadat u het hebt afgeleverd bij de verwerkingsfirma gaat die er uitgebreid mee aan de slag. Alle metalen worden zorgvuldig geselecteerd en verzameld. Dat is de eerste stap in het recyclageproces oud ijzer. Daarna worden alle metaalsoorten naar een gespecialiseerde smelterij gebracht. Daar worden de oude metalen gesmolten, zodat er nieuw metaal ontstaat dat op zijn beurt kan worden gebruikt voor de productie van nieuwe toepassingen.


Ophaling oud ijzer ook voor bedrijven


Behalve voor particulieren werken handelaars in oud ijzer ook voor bedrijven. Ze komen langs op de werf met aangepast materiaal zoals een heftruck, kraan en snijbrander en verwijderen alle metalen probleemloos en efficiënt. Alle oude metalen worden daarna vervoerd voor verdere verwerking.


Alle metalen zijn welkom


Laat u een container plaatsen voor oude metalen? Dan mag u die vullen met alle soorten metalen. Let er wel op dat u geen witgoed zoals oude wasmachines of diepvriezers toevoegt. Die mogen namelijk niet door handelaars in oude metalen worden opgehaald.

Bij Oude Metalen Jos en zoon zit u goed voor een deskundige ophaling, levering en verwerking van al uw oude metalen. Dit gespecialiseerde bedrijf zet haar jarenlange ervaring in voor een perfecte verwerking van al uw oud ijzer.


Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor ophaling oud ijzer voor particulieren en/of bedrijven? Neem dan vandaag nog contact met ons op.




bottom of page