top of page
  • Oude Metalen Jos & Zoon

Wat zijn afbraakwerken en waar moet u op letten?

Wat zijn afbraakwerken van metaal?

Kort gezegd: bij afbraakwerken van metaal worden constructies ontmanteld of gedemonteerd die metaal of staal bevatten. Denk maar aan autowrakken, cv-installaties, silo’s, aircotoestellen en andere oude machines, maar ook volledige machineparken en productielijnen. Alles dus waar metaal aan te pas komt!


3 zaken waaraan u moet denken bij afbraakwerken

1. Veiligheid boven alles. Metaal afbreken is veel meer dan alles met de grond gelijk maken en afval op een hoop gooien. Naast een zorgvuldige afbraak en strikte manier van sorteren en recycleren volgens de milieuwetgeving mag ook de omgeving niet over het hoofd gezien worden: van de veiligheid voor personeel en productie tot aandacht voor materiaal en machines.

2. Metalen afbreken is specialistenwerk. Wat u zelf doet, doet u meestal beter… maar afbraakwerken van metalen laat u toch beter aan een vakman over. Het afbreken van metalen kan een complex, lastig en zelfs gevaarlijk werk zijn dat vakmanschap, een secure en weldoordachte werkwijze en de juiste materialen en machines vergt.

3. Sorteren niet vergeten. Door afgebroken metalen correct te sorteren, bespaart u tijd en geld uit. Meer zelfs, metaalafval is het enige afval waar u wat mee kunt verdienen, als u bij de juiste opkoper terechtkomt!



Oude Metalen Jos & Zoon, sterk in het afbreken van metalen

Bij Oude Metalen Jos & Zoon zit u sowieso goed als het om bovenstaande aandachtspunten gaat:

1. Veiligheid is onze prioriteit. Elk soort afbraakwerk zijn we meester, ook op moeilijk bereikbare plaatsen. We beschikken over alle nodige attesten om afbraakwerken correct en professioneel uit te voeren. We werken steeds conform de huidige milieuwetgeving en houden ons aan de strengste veiligheidsnormen.

2. Grote of kleine metaalconstructies: dankzij onze jarenlange ervaring weten we precies welk materiaal of welke machines we waar en wanneer moeten inschakelen om een veilige, verantwoorde en vlekkeloze uitvoering te garanderen. We zijn compleet uitgerust met een grote camion met kraan, kleine camion met kraan, heftruck, mobiele kraan en vrachtwagen met dieplader. Zo hebben we voor elk afbraakwerk alles klaarstaan.

3. We zorgen niet alleen voor een complete afbraak, ook het sorteren (in eigen containers) en het verwerkenvan afgebroken staalconstructies en staalafval achteraf nemen we op ons. Tot slot bieden we u als professionele opkoper na de werkzaamheden een correcte dagprijs voor al uw oude metalen!


Afbraakwerken van metaal in Antwerpen, Mechelen of Vlaams-Brabant: contacteer Oude Metalen Jos & Zoon meteen. Staat uw dienst of opdracht niet vermeld? Geen probleem, bespreek met ons gerust alle mogelijkheden!

Contacteer ons

29 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page