top of page
  • Oude Metalen Jos & Zoon

Welk witgoed kan worden opgehaald voor recyclage?

In België zijn we heel goed in het gebruiken van grondstoffen, maar ook in het sorteren ervan. In dit artikel vertellen we je welk witgoed je kan laten ophalen en recycleren.


Ophaling witgoed


Door je huishoudelijk afval te sorteren, stel je niet enkel je woning op orde, maar verklein je ook onze afvalberg. Gooi ledlampen of ontladingslampen, zoals spaarlampen dus niet zomaar in de vuilbak of in een glascontainer en al zeker niet op straat. Doordat lampen kwik bevatten, is het belangrijk dat je ze niet kapot maakt, want dit kan gevaarlijke gevolgen met zich meebrengen. Probeer er eens wat vaker aan te denken om je witgoed eenvoudig te laten ophalen en het zo een tweede leven te geven.


Houd er wel rekening mee dat het ophalen van oude wasmachines, koelkasten en diepvriezers niet is toegestaan. Deze moet je zelf naar Recupel of naar een containerpark in je buurt brengen. Ben je van plan om een nieuwe koelkast of diepvriezer aan te schaffen? Dan is het mogelijk om je oude koelkast of diepvriezer te laten meenemen door de verkoper je een nieuw toestel.


Elektrisch huishoudelijk afval


Misschien wist je dit nog niet, maar veel van je elektrische huishoudelijke toestellen bevatten schadelijke stoffen of materialen die ons milieu niet ten goede komen. Heb je elektrische huishoudelijke toestellen die je niet meer gebruikt maar die wel nog werken? Dan kan je iemand anders er een plezier mee doen. Als de toestellen kapot zijn, laat je ze best ophalen.


Veel van je elektrische huishoudelijke toestellen die niet meer werken, kunnen worden gerecupereerd voor nieuwe apparaten. Het plastic en de metalen uit de kapotte toestellen krijgen op die manier een tweede leven en jij draagt je steentje bij aan het milieu.


Ons team bij Oude metalen Jos & Zoon hecht er veel belang aan dat we samen duurzamer gebruikmaken van grondstoffen. Daarom halen we met veel plezier je witgoed, pc’s en printers op en laten we deze recupereren of recycleren. Na de ophaling van je autowrak ontmantelen we het volledig in overeenstemming met de milieuwetgeving.


Weegt je afval minder dan 300 kg? Geniet dan van een gratis ophaling witgoed of ander afval.


Liggen er bij je thuis nog oude metalen, lampen of autowrakken? Bel ons gerust even op, we komen deze zo snel mogelijk ophalen!





80 weergaven
bottom of page